Hiiliä vai brikettejä?


Suurin ero hiilien ja brikettien välillä on se, että briketit ovat valmistamistavastaan johtuen tasakokoisempia ja niillä saa helpommin aikaan tasaisemman grillauslämpötilan.

Brikettejä kannattaa käyttää silloin kun ruoka tarvitsee pidemmän kypsymisajan, tai on grillijuhlat eikä halua jatkuvasti olla sytyttämässä grilliä uudelleen. Hiilet ovat käytännöllisiä silloin, kun on kiire, koska ne ovat nopeammin valmiita aloittamiseen.

Muutama vinkki hyvän grillaustuloksen aikaansaamiseksi hiilillä ja briketeillä

Valitse vain laatutavaraa. Katso, että pussissa on merkintä DIN tai CE. Merkinnät takaavat sen, että tuote täyttää eurooppalaiset laatuvaatimukset.

Älä aloita grillaamista ennen kuin hiilet/briketit ovat tulleet osittain hehkuviksi ja harmaiksi.

Parhaiten sytytät hiilet/briketit siten, että ladot ne pyramidin muotoon hiiliritilälle. Ruiskuta sytytysnestettä tasaisesti niiden päälle ja anna nesteen imeytyä hetken, n. 5-10min. Sytytä tulitikulla ja anna hiilien/brikettien palaa noin 15 min, kunnes huomaat, että ne ovat muuttuneet hehkuviksi ja osittain harmaiksi.

Tämän jälkeen voit levittää hiilet/briketit tasaisesti ritilälle, asettaa grillausritilän paikoilleen ja aloittaa grillaamisen.

Sytyttämiseen voi myös käyttää sähköistä sytytintä tai sytytyspaloja. Molempia on saatavissa hyvin varustetuilta jälleenmyyjiltä.